Días tres y cuatro, jännitysmomentteja, academyn tarjontaan tutustumista ja cucaracha show

Kolmantena päivänä Teneriffan vehreämmällä puolella tutustuimme UF Academyn monipuoliseen tarjontaan. Mukavaa lisäarvoa tuo se, että opiskelijat voivat työharjoittelujaksonsa aikana hyödyntää academyn järjestämiä aktiveetteja, kuten salsa- ja flamencotunteja, surffausta (johon mekin jo eilen saimme tuntumaa aaltojen vieminä) sekä kulttuuri- ja kielikursseja.


Iltapäivällä otimme Puerto de la Cruzin ympäristöä haltuumme ja tutustuimme Martianezin merivesialtaisiin ja rantakatuihin. Opiskelijoista lähes kaikki pääsivät aloittamaan työharjoittelupaikoissaan ja ensimmäisen työpäivän jännityksen jälkeen tunnelma oli oikein hyvä.

Päivän päätteeksi saimme pienen cucaracha shown, kun vähemmän matkustaneet ja toisiin kulttuureihin tutustuneet opiskelijamme tapasivat huoneestaan ihka oikean ja kovin eläväisen Teneriffan torakan. Kirkumisen ja ötökkäsprayn sekä paikallisen avustamana tilanne saatiin kuitenkin haltuun. Ja jää cucarachojen kanssa murrettua.
Neljäntenä päivänä tutustuimme Santa Cruzin kaupunkiin, jossa järjestetään vuosittain näyttävä karnevaali. Santa Cruziin pääsee helposti paikallisella bussilla (guagua).  Kaupungissa kannattaa vierailla ehdottomasti ainakin kauppahallin markkinoilla (Mercado nuestra Señora de Africa) sekä käyskennellä vanhan kaupungin kaduilla. Myös shoppailumahdollisuudet ovat hyvät.




Yksi opiskelijoistamme joutui lähtemään työpaikaltaan kesken päivän huonovointisuuden vuoksi. Iltapäivällä olo oli kuitenkin jo parempi. Totesimme yhdessä, että jännityksen ja lievän kulttuurishokin jälkeen olo helpottaa varmasti usealla tavalla ensimmäisen viikon aikana. Aurinkorasvat ja ohjeistukset auringon kanssa varovaisuudesta tuli myös selvitettyä opiskelijoiden kanssa. Alkutöyssyt näiltä osin selvitetty ja Tenerife Verden valtakunnassa kaikki hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dia uno - Aqui estamos en tus brazos Tenerife

Días cinco y seis; käytäntöjä, löytöjä ja sairastupailua